ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργασίες στα σχολεία της πόλης

Εικόνα του άρθρου Εργασίες στα σχολεία της πόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2018, 13:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε δώδεκα μέρες για τους εκπαιδευτικούς και σε κάτι λιγότερο από μήνα για τα παιδιά, να βρει τα κτίρια έτοιμα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και οι σχολικές επιτροπές του, προωθούν εργασίες

 αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κ.λπ).

Στα σχολικά γυμναστήρια εκτελούνται παρεμβάσεις για τον ελαιοχρωματισμό και την αποκατάσταση των οργάνων (μπασκέτες – δίχτυα κ.λπ)

Επίσης, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στις σχολικές αυλές, με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ, στα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, Γυμνάσιο Κατσικά, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, με ταυτόχρονη επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων οργάνων.

Εργασίες έγιναν και στα νεοκλασικά κτίρια με συντήρηση των μωσαϊκών και τοποθέτηση ειδικού φωτισμού στο κτίριο του Κλασικού Λυκείου.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής, οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών, με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Ολοκληρώνεται η προμήθεια 13 φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, στο ΓΕΛ Πεδινής, ΓΕΛ Κατσικά, στο 9ο Γυμνάσιο, καθώς και στο Πρότυπο Γυμνάσιο.

«Θέλουμε στις 11 Σεπτεμβρίου οι μαθητές μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να γοητευτούν από το σχολείο τους και να ξεκινήσουν το έργο τους με καλή διάθεση και αισιοδοξία. Φυσικά, οι παρεμβάσεις στα σχολεία και προς κάθε κατεύθυνση, για μας δεν τελειώνουν ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βούλα Τσίλη. Ο ομόλογός της στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Βασίλης Τσαμπαλάς, πρόσθεσε ότι «νιώθουμε ικανοποιημένοι για τη μεγάλη δουλειά που έγινε και συνεχίζεται, παρεμβαίνοντας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στα σχολικά κτίρια. Είμαστε αισιόδοξοι για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Στο επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής έχει καταβληθεί πολύ συστηματική προσπάθεια ώστε οι εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη να ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας είπε: «Υπήρξε μια πολύ αποδοτική δουλειά το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία. Εμείς από την πλευρά έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την παιδεία και γι’ αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων αναβάθμισης των σχολικών μονάδων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στους δασκάλους και στους καθηγητές τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εντός των σχολείων, στους αύλειους χώρους και τα κλειστά γυμναστήρια». 

Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παντελής Κολόκας, τόνισε: «Η εικόνα που έχουμε από τις σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια. Αυτό επετεύχθη χάρη στο σχεδιασμό που είχαμε και υλοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα συστηματικά και μεθοδικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back