ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Erasmus και η κινητικότητα εν μέσω πανδημίας

Εικόνα του άρθρου Το Erasmus και η κινητικότητα εν μέσω πανδημίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2020, 11:30
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέλεξε στοιχεία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κινητικότητα των φοιτητών, σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 22.000 φοιτητές και φοιτήτριες.

Ορισμένα από τα βασικά πορίσματα της έρευνας είναι τα εξής:

  • Σχεδόν τα δύο τρίτα των περιόδων κινητικότητας των σπουδαστών συνεχίστηκαν. Το ένα τέταρτο αυτών ακυρώθηκαν.
  • Το ποσοστό των σπουδαστών που παρέμειναν στον προορισμό ανταλλαγής τους, μειώθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της έρευνας.
  • Το 37,5% των φοιτητών αντιμετώπισαν τουλάχιστον ένα σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με την ανταλλαγή τους. Το πιο συνηθισμένο ήταν η απώλεια μεταφοράς πίσω στην πατρίδα τους, ακολουθούμενο από προβλήματα στέγασης και προβλήματα πρόσβασης σε βασικές ανάγκες όπως τα τρόφιμα και τα προϊόντα υγιεινής.
  • Το 24% των Ιταλών φοιτητών και το 19% των Ασιατών φοιτητών αντιμετώπισαν διακρίσεις λόγω εθνικότητας, είτε σε μεγάλο βαθμό είτε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  • Το 7% των φοιτητών ανέφερε ότι δε θα λάβουν καμία επιχορήγηση για τις σπουδές τους. Το 24% ανέφερε ότι θα κρατήσει την επιχορήγηση, εν μέρει ή πλήρως. Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τις επιχορηγήσεις τους.
  • Οι μισοί από τους φοιτητές των οποίων η κινητικότητα συνεχίστηκε έχουν μεταφερθεί σε ηλεκτρονικές τάξεις. Το 34% από αυτούς μεταφέρθηκε σε μερικώς ηλεκτρονικές ή μερικώς αναβληθείσες τάξεις.
  • Τα τρία τέταρτα των φοιτητών των οποίων η κινητικότητα ακυρώθηκε, έλαβαν στήριξη από τα πανεπιστήμια της πατρίδας τους. Η πιο κοινή μορφή υποστήριξης που αναφέρθηκε ήταν σχετική με τα μαθήματα και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

Ολόκληρη η έκθεση υπάρχει εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back