Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επόμενο βήμα για το πάρκο Κουραμπά-Λακκωμάτων

Εικόνα του άρθρου Επόμενο βήμα για το πάρκο Κουραμπά-Λακκωμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 23:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το έργο ανάπλασης του πάρκου Κουραμπά-Λακκωμάτων κάνει το επόμενο  βήμα του. Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη για να εγκρίνει τους όρους δημοπράτησης του έργου, για το οποίο αναμένεται να υπάρξει… ομοψυχία.

Τον Απρίλιο, ενάμιση μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Πράσινο Ταμείο του υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την ανάπλαση του πάρκου, με συνολικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 500.000 ευρώ θα προέλθουν από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του Δήμου.

Στο πάρκο Κουραμπά-Λακκωμάτων, όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προβλέπονται διάφορες παρεμβάσεις προκειμένου το πάρκο να μετατραπεί σε έναν ανοιχτό, ενοποιημένο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον σχεδιασμό και τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο πάρκο Λακκωμάτων επί της οδού Μολοσσών, προβλέπονται τα εξής:

Οριοθετημένο πάρκο σκύλων: Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, που θα αποτελέσει τον πρώτο οριοθετημένο χώρο για σκύλους στην πόλη.

Υπαίθριο καθιστικό: Η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού με φυσικό υλικό (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης από τις νεαρότερες ηλικίες θεωρείται πως θα αναβαθμίσει ποιοτικά την περιοχή του πάρκου και θα αυξήσει τον αριθμό των χρηστών του χώρου.

Μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο: Ένας μικρός χώρος αναψυκτηρίου μέσα σε πράσινο.

Υπαίθριο αμφιθέατρο: Η χωροθέτηση της χρήσης αυτής έχει κριθεί ότι ενισχύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Συνδέσεις:

-Επί της οδού Μολοσσών προτείνεται: η κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και η κατασκευή περίφραξης στη θέση του με διαπλάτυνση της υφιστάμενης εισόδου, καθώς αυτή είναι περιορισμένη και μοναδική και αποκόπτει λειτουργικά το πάρκο από τη γειτονική περιοχή των Λακκωμάτων.

-Αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με την άνω περιοχή, δηλαδή το χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.

Στο πάρκο Κουραμπά, προβλέπονται τα εξής:

-Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς

-Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

-Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη λεωφόρο Δωδώνης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back