Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιχείρηση «ξερά πεύκα»

Εικόνα του άρθρου Επιχείρηση «ξερά πεύκα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2019, 02:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε καθαρισμό του πάρκου Πυρσινέλλα από ξερά και άρρωστα πεύκα πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Δασαρχείο Ιωαννίνων, αν και με αρκετή καθυστέρηση, για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Δασαρχείο, με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε ότι κάποια πεύκα έχουν προσβληθεί από φλοιοφάγα έντομα, με την απομάκρυνσή τους να είναι επιτακτική (και για λόγους πρόληψης πυρκαγιών). Στη σημερινή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια έκτακτης κάρπωσης σε δύο γεωτεμάχια του πάρκου Πυρσινέλλα. Πρόκειται για εκτάσεις με πεύκα που γειτνιάζουν με τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας αλλά και με κατοικίες περιμετρικά του πάρκου.

Πέραν του πάρκου Πυρσινέλλα, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, όπως προκύπτει και από τη σχετική αλληλογραφία, έχει εντοπίσει προσβεβλημένα από φλοιοφάγα έντομα πεύκα και στα δημόσια δάση που βρίσκονται δίπλα από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και στο αισθητικό δασύλλιο των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back