ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιτροπή Περιβάλλοντος: «Όχι» στο υδροηλεκτρικό Κυψέλης

Εικόνα του άρθρου Επιτροπή Περιβάλλοντος: «Όχι» στο υδροηλεκτρικό Κυψέλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 12:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρνητικά γνωμοδότησε η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου για το μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 1.18MW, στο ρέμα Κυψέλης στην Κυψέλη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο φορέας λειτουργίας της μονάδας, η εταιρία ΝΑΝΚΟ Ενέργεια ΑΤΕΒΕ, κατέθεσε αίτημα αναβολής του θέματος, το οποίο το σώμα δεν έκανε αποδεκτό, με εισήγηση του προέδρου, αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη.

Η εταιρία ζήτησε αναβολή προκειμένου να συμπληρώσει τον φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Μελετών με ιχθυολογική μελέτη. Σημειωτέον ότι οι υπηρεσίες έχουν διαπιστώσουν στην εισήγησή τους την απουσία της ιχθυολογικής μελέτης.

Το σώμα έκρινε ότι υπάρχουν και άλλες ελλείψεις, όπως στη γεωλογική-υδρολογική μελέτη, οπότε αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία της γνωμοδότησης. Και η γνωμοδότηση ήταν αρνητική, σε απόλυτη συμφωνία με την εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για το υδροηλεκτρικό έργο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους οι τοπικοί φορείς, ενώ έχει κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ. Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ωστόσο, έδωσε (κατά πλειοψηφία) θετική γνωμοδότηση

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back