Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτέλους, νίκη

Εικόνα του άρθρου Επιτέλους, νίκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2018, 21:10
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην επέτειο των τριών μηνών από το τελευταίο του θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, νικώντας στις καθυστερήσεις τον Πανιώνιο με 1-0.

Ο ΠΑΣ για πρώτη φορά εδώ και καιρό εμφανίστηκε συμπαγής στην άμυνα, χωρίς να επιτρέπει στον Πανιώνιο να κάνει εύκολα ευκαιρίες. Με τρία στόπερ και πλάγιους σε «όλο το γήπεδο», προσπάθησε να κοντρολάρει το παιχνίδι και εν πολλοίς, το κατάφερε.
Για την ακρίβεια, ήταν σαν να… γύρισε το ρολόι στον Οκτώβριο, όταν ο ΠΑΣ έπαιρνε αποτελέσματα με αυτό τον τρόπο, χωρίς να παίζει εντυπωσιακή μπάλα, αλλά με αξιοπιστία στην αμυντική του λειτουργία.
Ο Πανιώνιος, όποτε μπορούσε, έδειχνε ότι είναι καλύτερο σύνολο, κυρίως με τον Λάμπρου. Στο 34’ ο παίκτης του Πανιωνίου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, με φαλτσαριστή σέντρα σουτ. Στο 43’ ο Γιάκος απάντησε, παίρνοντας την «πατητή» από τον Μπετρά και στέλνοντας τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Κότνικ.
Στο β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε πιέζοντας, αλλά ο Βελλίδης ήταν εκεί (και αξιόπιστος) όταν χρειάστηκε. Ειδικά στο 56’ αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Λάμπρου, όπως και στο 70’ αλλά κυρίως, στην απόκρουση της αγωνιστικής στο 74’. Στο μεταξύ, η είσοδος του Μανθάτη έδωσε μεγαλύτερη κίνηση στον ΠΑΣ, ο οποίος κρατούσε το αποτέλεσμα. Στο 76’ θα μπορούσε να έχει και αριθμητικό πλεονέκτημα, εάν ο διαιτητής Σέζος δεν χαριζόταν στον Μπανανά που έπρεπε να αποβληθεί για την αντίδρασή του.
Και εκεί που ο Γιάννης Πετράκης έκανε αλλαγή «κρατήματος σκορ» με τον Σκόνδρα στη θέση του Βιδάλ, ο ΠΑΣ κέρδισε κόρνερ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μανθάτης εκτέλεσε, ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά και έκανε το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.  


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63' Γεσίλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (73' Χαλκιαδάκης), Βιντάλ (87' Σκόνδρας), Μπετρά (59' Μανθάτης), Κόντε.

(φωτογραφία: ΑΠΕ)




ΣΧΟΛΙΑ
δροσος Ξε3νοφών
επί τέλους πήραμε βαθμολογική ανάσα. Μπράβο στην ομάδα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back