ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή στην καθημερινότητα και την... άσφαλτο

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή στην καθημερινότητα και την... άσφαλτο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2017, 17:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Καρδαμίτσια ήταν η σημερινή «στάση» της δημοτικής αρχής, του δημάρχου Θωμά Μπέγκα και τριών αντιδημάρχων, Θανάση Μανταλόβα, Γιάννη Λιόντου και Νίκου Γκόλα, για την επιθεώρηση των έργων που γίνονται στη γειτονιά. Ο συνολικός προϋπολογισμός των οδοστρώσεων, ομβρίων και λοιπών έργων υποδομής που γίνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της γειτονιάς, είναι 950.000 ευρώ, ενώ υπάρχει άλλη μια προγραμματισμένη παρέμβαση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε Βοτανικό, Λασπότοπο, Νέα Ζωή, Κάτω Νεοχωρόπουλο. Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα και πρόβλημα ο τρόπος της αστικής ανάπτυξης, υπό την έννοια ότι γίνονται πράγματα χωρίς σειρά. «Όταν γίνονται παρεμβάσεις μετά, είναι πιο δύσκολο» τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας για τους δρόμους κ.λπ. που ακολουθούν την οικοδόμηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γειτονιά περιμένει την αποχέτευση, για την οποία, όπως τόνισε ο κ. Μανταλόβας, οι μελέτες είναι ώριμες και απομένει η χρηματοδότηση. Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρέμβαση δήλωση ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μαρμάρων Κώστας Οικονόμου. «Είναι δέκα δρόμοι στους οποίους γίνονται έργα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ελπίζει σύντομα να ξεκινήσει και η αποχέτευση.  

«Εμείς αφήνουμε το αποτύπωμα μας ως δημοτική αρχή σε μια σπουδαία και σημαντική γειτονιά  της πόλης, παράλληλα όμως οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται με οργάνωση, σύστημα και ποιότητα σε όλο το Δήμο», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Ο κ. Μανταλόβας επεσήμανε ότι «το σύνθημα της δημοτικής αρχής είναι η ‘στροφή στην καθημερινότητα’», με παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες και «ξεχασμένες» περιοχές του Δήμου (…) Στρατηγική μας επιλογή μας είναι δίπλα στα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της πόλης να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιόντος περιέγραψε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων: «Έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων στα Καρδαμίτσια στις οδούς Κ. Αιτωλού, Νέστορος, Δευκαλίωνος, Βουκουρεστίου, Ομήρου, Νικοδήμου, Δημοστράτους, ακολουθούν κι άλλες όπως η ΚΑ Φεβρουαρίου και Μ. Αθανάσιου με στόχο να λύσουμε χρόνια προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής. Δε σταματάμε εδώ κι άλλες οδοί στην περιοχή θα αναβαθμιστούν». Τέλος, ο κ. Γκόλας είπε ότι «παράλληλα με τον οραματικό σχεδιασμό, δεν αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ξεπερνάει. Τα Καρδαμίτσια είναι το αποτέλεσμα ενός συνεχούς διαλόγου που έχουμε επιτύχει με φορείς και τους κατοίκους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με τη συνεχή διαβούλευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back