ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστροφή μεν, πολλά κρούσματα δε

Εικόνα του άρθρου Επιστροφή μεν, πολλά κρούσματα δε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2021, 16:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις του για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων από αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου, ήταν απόλυτα καταφατικός στην ανάγκη, είπε όμως ότι η επιδημιολογική εικόνα στα Γιάννενα, μόνο «ακίνδυνη» δεν είναι.

«Αν δείτε την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, την περασμένη εβδομάδα είχαμε 280 ενεργά στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτό σημαίνει περίπου 40 κρούσματα τη μέρα στον Δήμο Ιωαννιτών, επαναλαμβάνω», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Δείτε όλη τη δήλωση εδώ:


Είπε επίσης ότι «ακόμα και στις φάσεις της πανδημίας που ήταν οξυμένες, το Νοέμβριο που ήταν από τους χειρότερους μήνες για παράδειγμα, δεν είχαμε τόσα» και πρόσθεσε ότι η εικόνα είναι σε ένα βαθμό αδικαιολόγητη καθώς ο εμβολιασμός στην περιοχή των Ιωαννίνων προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

Στα θετικά της υπόθεσης, όπως είπε, έχει κατέβει σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των «θετικών» συμπολιτών. «Δεν δέχονται πίεση τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις κοινές κλίνες» τόνισε.

Σχετικά με τις αυριανές επανεκκινήσεις, ο κ. Ελισάφ τόνισε εμφατικά ότι πρέπει να ξεκινήσουν πάλι οι δραστηριότητες.

«Κάνουμε το μεγάλο βήμα και εμείς, μαζί με την υπόλοιπη χώρα, για την επιστροφή στην κανονικότητα που αφήσαμε πριν από πολλούς μήνες. Είναι βήμα αισιοδοξίας και ευθύνης. Η κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει δύσκολη με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, που κάνει την ευθύνη όλων μας, μεγαλύτερη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Είπε επίσης ότι «αναμέναμε πολύ και κάναμε πολλές θυσίες» και ότι πρέπει «αυτό που κατακτήσαμε, πρέπει να το διατηρήσουμε και πάση θυσία να αποφύγουμε ένα πισογύρισμα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι χρειάζονται ανοιχτά σχολεία, πανεπιστήμια, καταστήματα, τουριστικές δραστηριότητες κ.α. 

«Αν λοιπόν θέλουμε όλα αυτά και να αποφύγουμε μια ακόμα περιπέτεια για τον τόπο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» και να «συμβάλλουμε όλοι στην αύξηση του εμβολιασμού, που αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για διέξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας», κατέληξε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back