ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστρέφουν τα… rapid test στα δύο νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου Επιστρέφουν τα… rapid test στα δύο νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2021, 17:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστρέφουν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων για τη διενέργεια rapid test. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Όπως είπε, η επιστροφή των… rapid test στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» θα γίνει από την Τρίτη του Πάσχα. «Προσωπικό είχαμε, μηχανήματα δεν είχαμε» είπε ο κ. Καχριμάνης. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οφειλόταν στην... έλλειψη PDA, των ειδικών φορητών συσκευών καταγραφής δεδομένων. Πρόβλημα που προφανώς επιλύθηκε.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ από τις εισόδους των δύο νοσοκομείων είχαν αποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας την αντίδραση διάφορων φορέων. Από τις 22 Απριλίου, όσοι επισκέπτονται τα δύο νοσοκομεία (συνοδοί, τακτικές εισαγωγές, προγραμματισμένα Εξωτερικά Ιατρεία, Απογευματινά Ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις κ.λ.π.), κάνουν  πρώτα rapid test σε μία από τις δύο κινητές μονάδες εντός της πόλης των Ιωαννίνων: στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα.

Λίγο νωρίτερα (και πριν την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου), ο κ. Καχριμάνης είχε αναφέρει ότι στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων γινόταν (και θα γίνεται, μετά τις εξελίξεις) κατ’ εξαίρεση rapid test και ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την παραμονή των κινητών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back