ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστημονική εκδήλωση για τα φαρμακευτικά φυτά

Εικόνα του άρθρου Επιστημονική εκδήλωση για τα φαρμακευτικά φυτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2017, 14:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Τα φαρμακευτικά φυτά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής.

Με ρίζες στο παρελθόν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικά επίκαιρο, ενώ η Ήπειρος, αποτελεί μια περιοχή με μεγάλη ποικιλία αυτοφυών φαρμακευτικών φυτών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην καθημερινότητα, τόσο η τεχνολογία όσο και η ευκολία στη διακίνηση των αγαθών, η ανάγκη για πιο φυσική διαβίωση και επιστροφή στη φύση, έχουν συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος για ευρύτερη χρήση αυτής της κατηγορίας φυτών και των υποπροϊόντων τους.

Αρχικά, η θεματολογία της εκδήλωσης θα καλύψει την ιστορική εξέλιξη της βοτανοθεραπείας, ενώ στη συνέχεια οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα φυτικών προϊόντων που εξακολουθούν να αποτελούν θέματα ερευνητικής αιχμής. Τέλος, η καθηγήτρια Μαρία Κωνσταντή θα παρουσιάσει έναν ηλεκτρονικό πανδέκτη με τα φαρμακευτικά φυτά της Ηπείρου, ενώ ο καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης θα αναφερθεί στις σύγχρονες εξελίξεις της φαρμακογνωσίας.

Στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης συμμετέχουν ο ομότιμος καθηγητής Φαρμακολογίας Μάριος Μαρσέλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Μηνάς Πασχόπουλος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Δημήτρης Μήτρικας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back