ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα Γιάννενα: Υποσχέσεις για προσλήψεις και υγειονομική περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα Γιάννενα: Υποσχέσεις για προσλήψεις και υγειονομική περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2023, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με υποσχέσεις ήρθε στα Γιάννενα (απροειδοποίητα…) ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για την ακρίβεια, προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση σε αυτά που μπορούσε να χειριστεί, καθότι η υγεία είναι ένα «χαρτοφυλάκιο» νέο γι αυτόν.

Ανακοίνωσε ότι η νέα Υγειονομική Περιφέρεια που θα ανακοινωθεί και ιδρυθεί σύντομα, θα έχει έδρα τα Γιάννενα και περιοχή ευθύνης την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία συν ένα μέρος από τα Ιόνια νησιά. Δίπλα του ήταν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, αλλά και ο διοικητής του "Χατζηκώστα" κ. Δερδεμέζης.

Είπε επίσης ότι θα δοθεί βάρος στη διακομιδή, με ενίσχυση του ΕΚΑΒ, αλλά και το δίκτυο αεροδιακομιδών με μια από τις βάσεις, στα Γιάννενα. Εκεί, συνέδεσε τον ορισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ως ενός από τα 16 κέντρα διαχείρισης τραύματος (από ατυχήματα, τροχαία κ.λπ.).

Υποσχέθηκε ακόμα ότι θα καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς και «περισσότερες νοσηλευτικές θέσεις» με προκηρύξεις που θα τρέξουν από 1/1/24.

Φυσικά, η κάλυψη των θέσεων παραμένει μια… σχετικότητα, καθώς αλλιώς αντιμετωπίζει (και χειρίζεται) η κυβέρνηση τα κενά, αλλιώς οι άνθρωποι που δουλεύουν στον χώρο της υγείας.

Για παράδειγμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς για τους επικουρικούς και συμβασιούχους είπε «κανείς δεν απολύεται», ωστόσο επανέλαβε ότι παρατείνονται οι συμβάσεις τους. Δεν είπε όμως ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να παραταθούν για μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι μέχρι τώρα.

Εξ ου και οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Επίσης, ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, το οποίο μεταξύ άλλων ομογενοποιεί την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και πρακτικά, καταργεί φορείς όπως η Σχεδία και το ΚΕΘΕΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε με αοριστίες και σχετικότητες, λέγοντας ότι γίνεται συζήτηση και θα ακολουθήσει διαβούλευση. Η βασική θέση του υπουργείου που διαμορφώνεται από συγκεκριμένους ανθρώπους κοντά στον υπουργό, ωστόσο, στηρίζεται σε μια επικίνδυνη και παρωχημένη θέση που θεωρεί την εξάρτηση, εγκεφαλική νόσο…

Πανό διαμαρτυρίας ανάρτησαν μέλη του συλλόγου οικογένειας και εργαζόμενων του ΚΕΘΕΑ, κατά των ρυθμίσεων του νόμου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back