Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επίσημο «ναι» στην ενιαία τιμολογιακή πολιτική

Εικόνα του άρθρου Επίσημο «ναι» στην ενιαία τιμολογιακή πολιτική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2020, 23:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το σχέδιο κανονισμού τιμολόγησης και το σχέδιο τεχνικού προγράμματος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων είναι από τους Δήμους που ήταν υπέρ της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, ανεξαρτήτως της απόστασης που έχει ο κάθε Δήμος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Την ίδια θέση είχαν όλοι οι απομακρυσμένοι Δήμοι –ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους Δήμους που έχει εκφράσει έντονα την αντίθεσή του στην ενιαία τιμολογιακή πολιτική του ΦοΔΣΑ.

«Η πολιτεία θα πρέπει να επιχορηγήσει τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ, ως επιβράβευση για την ολοκληρωμένη διαχείριση που υλοποίει η Ήπειρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθεί το κόστος διαχείρισης του ΦοΔΣΑ, οπότε και θα μειωθούν οι εισφορές από του Δήμους και όλο αυτό το όφελος θα επιστραφεί προς τους δημότες με σταθερά ή μειωμένα δημοτικά τέλη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Όσον αφορά το σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής, σε αυτό προβλέπεται μείωση των εισφορών για τους Δήμους που θα έχουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που θέτει εκ νέου ο κ. Τσιρογιάννης, είναι αυτό της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης που έχει υπογραφεί με την εταιρία που λειτουργεί τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back