ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Δεν υπάρχουν οι τζίροι του 2021»

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Ιωαννίνων: «Δεν υπάρχουν οι τζίροι του 2021»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/07/2022, 17:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση διατύπωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου σε δηλώσεις του.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Δημητρίου τόνισε ότι οι πληροφορίες από τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι αρνητικές και ότι «δεν υπάρχουν οι ανάλογοι τζίροι ούτε με το 2019, γιατί άλλο η αύξηση των τουριστών και άλλο ο δείκτης της κατανάλωσης τους».

Είπε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις, «ήταν σχεδόν πάντα στην λάθος κατεύθυνση, οριζόντια χωρίς σχέδιο και χωρίς έλεγχο, με αποτέλεσμα δισεκατομμύρια να έχουν αντληθεί χωρίς σε πολλές των περιπτώσεων να έχουν σταθεί ικανά να βοηθήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Τόνισε ότι από τον Μάιο του 2021 το Επιμελητήριο πρότεινε λύσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

«Το ενεργειακό κόστος πνίγει τις επιχειρήσεις και η κυβέρνηση έχει βασικές και σοβαρές ευθύνες για τη μη λήψη έγκαιρων μέτρων πολύ πριν την κρίση του πολέμου» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η προσωρινή επιστροφή στον λιγνίτη είναι μια λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Άργησαν συστηματικά και αφού κάποιοι ηλεκτροπαραγωγοί σήκωσαν κυριολεκτικά τα χρήματα και των επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, τόνισε ότι οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν και δεν μπορούν να επιβιώσουν με αυτόν τον σχεδιασμό και ότι «οι επιταγές δεν πληρώνονται με pass».

 Κατέληξε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μας ακούσει, δεν μπορεί μεσούσης της κρίσης να θεωρεί ότι μόνο αυτή είναι ικανή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αποδείχθηκε ήδη ότι χρειάζεται βοήθεια, είμαστε εδώ και μπορούμε να βγούμε από το τούνελ με τις λιγότερες απώλειες».

(φωτο αρχείου)

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back