Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2022, 14:35
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, με ανακοίνωσή του, ζητά από τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε οποιοδήποτε τηλεφώνημα δεχθούν με το οποίο θα τους ζητείται η χορήγηση ή επιβεβαίωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και των κωδικών τους πρόσβασης με διάφορες προφάσεις όπως π.χ. δήθεν εξέταση αίτησης ή έγκρισης αιτήματος στο fuelpass ή στο energypass κλπ.

«Ήδη έχουν καταγραφεί προσπάθειες εξαπάτησης συναδέλφων σας και τα άτομα που καλούν, εμφανίζονται να γνωρίζουν στοιχεία της επαγγελματικής σας δραστηριότητας!» τονίζει το Επιμελητήριο.

Εφιστά την προσοχή ακόμα και για τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται δήθεν από  τραπεζικούς οργανισμούς για επιβεβαίωση στοιχείων, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες δεν ζητούν προσωπικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου.  

Τέλος, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας αναφέρει ότι άγνωστοι επικοινωνούν τις επιχειρήσεις και ζητούν στοιχεία τους, ισχυριζόμενοι ότι διενεργούν γκάλοπ για λογαριασμό του. Το Επιμελητήριο ξεκαθαρίζει ότι δεν διενέργησε ούτε διενεργεί γκάλοπ, όπως δεν διενεργεί αυτήν την περίοδο καμία έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back