Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνες πρωθυπουργικές ταυτίσεις στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Επικίνδυνες πρωθυπουργικές ταυτίσεις στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2023, 16:17
ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια από τις πιο επηρμένες ομιλίες πολιτικού αρχηγού στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής έδειξε ότι ή δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς τη λειτουργία της δημοκρατίας ή ότι την ταυτίζει με την εξουσία: «Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές που έρχονται» είπε, δίνοντας κομματική διάσταση.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε όλα τα επικοινωνιακά κόλπα: είπε ότι κινδυνεύουμε από την Τουρκία, άρα κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις υποκλοπές εις βάρος του επικεφαλής τους. Δεν εξήγησε πώς και γιατί όμως, ειδικά τη στιγμή που ο ίδιος είναι ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ.

Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη είναι εδώ

Χρησιμοποίησε ξανά το χαρτί της τραγωδίας στο Μάτι, το οποίο πλέον έχει εργαλειοποιήσει σε προκλητικό βαθμό και επικέντρωσε πάλι στο απόρρητο, που ποτέ δεν προστάτευσε ιδιαίτερα τη δημοκρατία, ωστόσο.

Είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε, αλλά ήδη, οι βουλευτές της ΝΔ είχαν μετατρέψει τη συνεδρίαση σε καταμέτρηση της ΔΑΠ σε πανεπιστημιακή σχολή. Είπε δηλαδή ότι η επιστολή Ράμμου απαντούσε σε δική του επιστολή, από τις 28 Δεκεμβρίου, με συγκεκριμένα ονόματα».

Επίσης, στην τοποθέτησή του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συζήτηση δεν γίνεται με βάση δημοσιεύματα, πληροφορίες και εικασίες, καθώς «σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την επίσημη αρχή του κράτους για τη δράση του παρακράτους. Από την αρχή που το Σύνταγμα ορίζει να διαφυλάσσει το απόρρητο των επικοινωνιών».

Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, είναι εδώ

Η σφοδρή αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν κάτι σαν προάγγελος μιας πολύ δύσκολης προεκλογικής περιόδου, στην οποία ουσιαστικά έχει ήδη μπει η χώρα, με ακρότητες, επικίνδυνα ερμηνευτικά άλματα και πολλή, μα πολλή χυδαία χρήση επικοινωνιακών μέσων και κόλπων…


photo credit: Ορέστης Παναγιώτου/ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back