ΗΠΕΙΡΟΣ

Το επίδομα θέρμανσης… κρύωσε

Εικόνα του άρθρου Το επίδομα θέρμανσης… κρύωσε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 13:44
ΗΠΕΙΡΟΣ

H κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφάπαξ προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης φέτος, μειώνοντας όμως ουσιαστικά τα ποσά, κυρίως γιατί αφήνει ένα πολύ μικρό «παράθυρο» για αγορά καυσίμου, περιορίζοντας την καταβολή μόνο στο 2019, αλλά και μειώνοντας τα ποσά σε κατηγορίες, βάση της νέας «κατάταξης».

Το θέμα θίγει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση για «ταξική μεροληψία», παραθέτοντας και ένα πίνακα με τα ποσά.


«Πέρα των ουσιαστικά μηδενικών φοροελαφρύνσεων που δίνονται στη μεσαία τάξη, πέρα από το γεγονός ότι ακόμα περιμένουμε αν και πότε θα δοθεί το πετσοκομμένο κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση προχωρά και στη μείωση του Επιδόματος Θέρμανσης. Ειδικά για την Πρέβεζα η μείωση του επιδόματος προσεγγίζει ακόμα και τα 108€ για τους έγγαμους και τα 82€ για τους άγαμους. Επιπλέον, για πρώτη φορά ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος για να λάβει έστω και αυτό το μειωμένο φέτος επίδομα θα πρέπει μα αγοράσει τη διπλάσια ποσότητα από το ποσό που δικαιούται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019» τονίζει μεταξύ άλλων.

Σημειωτέον ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε περιορίσει το επίδομα από την αρχική του μορφή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back