Επίθεση στη ΝΔ από τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Επίθεση στη ΝΔ από τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2019, 02:39

Στα Γιάννενα, στην πλατεία Μαβίλη έκανε την προεκλογική του συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα Αχτσιόγλου μίλησε κυρίως για τα θέματα και τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και επιτέθηκε ανοιχτά στη ΝΔ για μια σειρά ζητήματα.

«Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ακυρώνει το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ και μας λέει ότι πρώτα θα κάνει μεταρρυθμίσεις και διαπραγμάτευση και μετά βλέπουμε» είπε η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «αυτό που μας είπε, είναι ότι δεν θα γίνει καμία φοροελάφρυνση το 2019, το 2020, μόνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, που όμως η κυβέρνηση τον έχει ήδη μειώσει από φέτος» και συμπλήρωσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριφέρεται σαν η χώρα να είναι ακόμα, μέσα σε μνημόνιο. Δεν χρειάζεται καμία διαπραγμάτευση, για να έχει η χώρα δική της φορολογική πολιτική. Την αξιοπιστία και την αυτονομία μας την έχουμε κερδίσει και δεν θα επιτρέψουμε, να επιστρέψουμε εθελοντικά στο κελί της ‘επιτήρησης’».

Πρόσθεσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι η δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με την ταυτόχρονη βελτίωση της σημερινής θέσης των εργαζομένων» και αναφέρθηκε σε στοιχεία τριετίας για την εργασία και την ποιότητα των θέσεων. «Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είχε καταργήσει και επιθυμεί να ξανακαταργήσει η ΝΔ, και η αποφασιστική αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, δείχνουν την δική μας λογική για την ανάπτυξη» είπε μεταξύ άλλων.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «συμπυκνώνει τον τρόπο που οραματιζόμαστε τη χώρα μας. Μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που αφήνει πίσω της τις συντηρητικές αδράνειες, μια χώρα που μπορεί να διαπραγματεύεται, που μπορεί να κερδίζει, που μπορεί να δημιουργεί γεγονότα αντί να τρέχει από πίσω τους».

Επίσης, για την κρίση με την Τουρκία, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της κυβέρνησης λέγοντας ότι «είδαμε η ελληνική θέση να γίνεται κτήμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αναβάθμιση της χώρας μας, με το νέο της ρόλο στην περιοχή μας, με το γεγονός ότι πριν μερικούς μήνες προχωρήσαμε σε μια εξαιρετικά προσεκτική, επωφελή, και δίκαιη συμφωνία που με τη σειρά της μας επιτρέπει να εστιάσουμε το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη: στη σχέση μας με την Τουρκία».

Επίσης, για το διακύβευμα της Κυριακής, είπε ότι «όταν οι πολίτες έχουν τα δεδομένα μπροστά τους είναι πολύ πιο ικανοί από οποιονδήποτε πολιτικό να λάβουν εκείνες τις αποφάσεις, που δικαιώνουν τους κόπους τους και τις προσδοκίες τους».

Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι «η χώρα των πολλών. Η χώρα εκείνων που δεν θα δεχτούν να επιστρέψουμε στην εποχή της διαφθοράς, της μετατροπής της πολιτικής σε εργαλείο εξυπηρέτησης των ελίτ».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back