Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέκταση συλλογικών συμβάσεων για ξενοδοχοϋπαλλήλους

Εικόνα του άρθρου Επέκταση συλλογικών συμβάσεων για ξενοδοχοϋπαλλήλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2018, 20:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Η συγκεκριμένη σύμβαση καλύπτει συνολικά περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπάλληλους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. 


ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ

Παράλληλα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για τη χορήγηση αναδρομικών, για αμοιβές τους που είχαν περικοπεί από το 2012, με βάση τις σημερινές δημοσιονομικές δυνατότητες.

Το υπουργείο Υγείας, σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την απόφαση 431/2018 του ΣτΕ δεν προκύπτει νομική υποχρέωση για την Ελληνική Πολιτεία να καταβάλει αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ τις αποδοχές που έχουν περικοπεί, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν και οι γιατροί του ΕΣΥ στη γενικότερη ρύθμιση για τη χορήγηση αναδρομικών, με βάση τις σημερινές δημοσιονομικές δυνατότητες».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back