Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στη σύναψη συμβάσεων με οικογενειακούς γιατρούς

Εικόνα του άρθρου ΕΟΠΥΥ: Παράταση στη σύναψη συμβάσεων με οικογενειακούς γιατρούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2018, 21:17
ΕΛΛΑΔΑ

Έως τις 12 Φεβρουαρίου παρατάθηκε η προθεσμία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς γιατρούς, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

Η πρόσκληση αφορά σε 2.152 θέσεις ειδικότητας γενικής ιατρικής-παθολογίας, καθώς και 677 θέσεις παιδιατρικής και θα έχουν την ευθύνη ενός συγκεκριμένου πληθυσμού αναφοράς, ενώ καταργείται το σύστημα των 200 επισκέψεων το μήνα. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την προκήρυξη που παρατάθηκε μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Η αποζημίωση ενός οικογενειακού ιατρού υπολογίζεται με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 € (μικτά). Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι (2.250) εγγεγραμμένοι ενήλικες.
  • Οι συμβεβλημένοι γιατροί δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο εντός του οποίου δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν.
  • Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τα ραντεβού, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.
  • Καταργείται το στρεβλό σύστημα των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες μέρες του μήνα.
  • Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12/2 και για την αποστολή του φακέλου με τα συνημμένα δικαιολογητικά η Τρίτη 20/2.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5286-symbaseis-toy-eopyy-me-stoxo-thn-anaptyksh-toy-thesmoy-toy-oikogeneiakoy-giatroy-kai-th-synergeia-me-to-neo-montelo-prwtobathmias-frontidas-ygeias-pfy

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back