Ενωτικό Κίνημα Γεωτεχνικών κατά εξορύξεων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2024, 09:20

Το Ενωτικό Κίνημα Γεωτεχνικών για την Ανατροπή καλεί και στη διαδήλωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων το Σάββατο 15/6 στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

«Από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια. Όπως ακριβώς συνέβη με τα πετρέλαια της Θάσου (τα ίδια έταζαν κι εκεί). Όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια που γέμισε η χώρα και η περιοχή μας από ιδιωτικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά πληρωμένα με επιδοτήσεις από τη δικιά μας φορολογία και ο λαός όχι μόνο δεν είδε κανένα όφελος από αυτά αλλά αντιθέτως πληρώνει την ενέργεια όλο και πιο ακριβά» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε ότι «οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας χωρίς φαραωνικές κατασκευές, με δημόσιο έλεγχο, με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την προστασία του περιβάλλοντος και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και όχι η υποταγή στα συμφέροντα των ενεργειακών εταιρειών αποτελούν τη μόνη λύση».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3