Oikonomou pisoi

«Πραγματική και όχι συμβολική πάλη» στο ΓΕΩΤΕΕ

Εικόνα του άρθρου «Πραγματική και όχι συμβολική πάλη» στο ΓΕΩΤΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2022, 16:24

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή κατεβαίνει στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κυβερνήσεις-Ε.Ε έχουν παραδώσει πλήρως τον αγροτοδιατροφικό τομέα στο πολυεθνικό και ντόπιο  κεφάλαιο, με επίθεση σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών και των εργαζομένων.  Δεν έγιναν όλα ξαφνικά. Η κατάσταση αυτή  είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των αντιδραστικών αλλαγών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και οι αναδιαρθρώσεις στο γεωργικό τομέα που συναποφασίζονται ή επιβάλλονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις κυβερνήσεις με  την πλήρη συναίνεση  του ΓΕΩΤΕΕ».

Συμπληρώνει ότι «το ΓΕΩΤΕΕ με ευθύνη των κυρίαρχων παρατάξεων (ΔΑΚΕ-ΝΔ, ΔΗΣΥ-ΠΑΣΟΚ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ) εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου και των μεγαλοπαραγόντων του κλάδου. Αποτελεί έναν γραφειοκρατικό – αντιδραστικό  μηχανισμό που λειτουργεί σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων της πληττόμενης πλειοψηφίας των γεωτεχνικών».

Το Ενωτικό Κίνημα έχει κυκλοφορήσει ανακοινώσεις για όλες τις ειδικότητες του ΓΕΩΤΕΕ και τονίζει επίσης: «Οι μισθωτοί γεωτεχνικοί παλεύουν να επιβιώσουν σε έναν ιδιωτικό τομέα της εργοδοτικής ασυδοσίας, των απολύσεων, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών πείνας. Οι απολυμένοι, οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι ανασφάλιστοι, έχουν γίνει ο θλιβερός κανόνας, ενώ οι νέοι συνάδερφοι που επιλέγουν το δρόμο της μετανάστευσης γίνονται όλο και περισσότεροι».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η πραγματική και όχι η συμβολική πάλη αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για ένα νικηφόρο κίνημα που αποτελεί τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση. Στη συνολική αντεργατική – αντιαγροτική- αντιπεριβαλλοντική επιδρομή διαρκείας απαιτείται συνολική πολιτική αντιπαράθεση και σύγκρουση με ΕΕ- κυβέρνηση-κεφάλαιο, αλλά και ένα συνολικό πρόγραμμα ανατροπής που θα οδηγεί σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και θα ανοίγει ένα άλλο δρόμο με τους παραγωγούς του πλούτου στο τιμόνι».

Στο παράρτημα Ηπείρου-Νήσων βάζουν υποψηφιότητα οι εξής:

Αλεξίου Φίλιππος γεωπόνος, Βλάχος Κων/νος γεωπόνος, Βρατσίστας Γεώργιος γεωπόνος, Γεωργαλή Ευγενία γεωπόνος, Γρηγοριάδης Κων/νος γεωπόνος, Ζώτου Ζωή γεωπόνος, Κώτσης Παναγιώτης γεωπόνος, Μαγκλάρας Παναγιώτης γεωπόνος, Μπακόλας Δημήτριος γεωπόνος, Μπλέτσας Ιωάννης γεωπόνος, Νάνος Ευάγγελος  γεωπόνος, Παπαβλασοπούλου –Χρυσοβαλάντου Ειρήνη γεωπόνος, Φατούρος Νικόλαος γεωπόνος, Φωτιά Κων/να γεωπόνος, Χόβολος Θεόδωρος κτηνίατρος , Χονδρογιάννης Τρύφων γεωπόνος

Στο κεντρικό ψηφοδέλτιο για το διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ο Βαγγέλης Νάνος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back