Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένωση Γονέων κατά δημάρχου

Εικόνα του άρθρου Ένωση Γονέων κατά δημάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2020, 12:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ δεν βρήκε στην Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών τα ευήκοα ώτα που έψαχνε, για τις παραινέσεις λήξης των καταλήψεων.

Η Ένωση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις δηλώσεις του δημάρχου, ειδικά το σημείο όπου αναφέρθηκε σε αυτές ως «εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού», λόγω συνωστισμού.

Η Ένωση καταγγέλλει το δήμαρχο, ότι αφενός «όλο το κλαοκαίρι δεν πήρε το παραμικρό μέτρο για την επισκευή των χώρων των σχολείων που αποτελούν εστίες υγειονομικού κινδύνου (τουαλέτες, κοινόχρηστοι χώροι κλπ)» και αφετέρου, «ανέχεται να λειτουργούν στον Δήμο του τμήματα 25 και 28 μαθητών, τάξεις των 10-20 τετραγωνικών στις οποίες στοιβάζονται 15 και 20 μαθητές και νήπια, σχολεία που όταν βρέχει δεν έχουν έναν στοιχειώδη χώρο για το διάλλειμα και οι μαθητές είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο».

Επίσης, τον καταγγέλλει ότι «μοιράζει τις καθαρίστριες σε 2 και 3 σχολεία, γνωρίζοντας – και ως καθηγητής ιατρικής -ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει ούτε υποτυπωδώς η προβλεπόμενη απολύμανση και καθαριότητα όπως ορίζεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Η Ένωση Γονέων λέει και άλλα: ότι για παράδειγμα, σχεδόν κανένα σχολείο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν διαθέτει χώρο για τη λειτουργία του ειδικού «χώρου διαχείρισης ύποπτων κρουσμάτων» και ότι ο δήμαρχος, ουσιαστικά «μεροληπτεί» εις βάρος των κινητοποιήσεων, ενώ «γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης στην περιοχή της ιστορικής πόλης, δεν τηρεί απολύτως κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας και συνωστίζουν τους πελάτες τους …σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική για τα παραπάνω, αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς, την ευθύνη διάδοσης του ιού στις μαθητικές κινητοποιήσεις που παρεμπιπτόντως διεκδικούν όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα και ελλείψεις που είναι δικιά του ευθύνη».

Η Ένωση Γονέων δηλώνει «αλληλέγγυα στους μαθητές και στον αγώνα τους για ένα ασφαλές σχολείο, για ένα καλύτερο αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back