ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Καμπανάκι» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Καμπανάκι» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 16:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας στα Γιάννενα είναι σε επίπεδο συναγερμού, μετά από ένα δύσκολο σαββατοκύριακο. Η αναμονή για αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σήμερα, συν τα τμήματα που είναι κλειστά σε σχολεία της πόλης, έχει προκαλέσει ανησυχία και μια παραπάνω απαίτηση για περισσότερη ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Ο δήμαρχος Μωυσης Ελισάφ έκανε δημόσια έκκληση το πρωί της Δευτέρας, λέγοντας ότι «εισερχόμαστε σε πολύ δύσκολη φάση» και ότι υπάρχει σημαντική αύξηση, με διασπορά.

«Πρώτα ως γιατρός και μετά ως δήμαρχος, κάνω έκκληση να τηρεί ο κόσμος τους κανόνες προστασίας» είπε ο κ. Ελισάφ.

Διευκρινισε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για όριο, πάνω από το οποίο θα ενεργοποιηθούν πρόσθετα μέτρα, παρόμοια με άλλους νομούς. Τόνισε πάντως ότι στόχος, είναι να τηρηθούν τα μέτρα, για να μην γίνουν αναπόδραστα τα… αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα.

Ο κ Ελισάφ έκανε ιδιαίτερη έκκληση προς τη νεολαία, ζήτησε να σταματήσουν οι καταλήψεις λέγοντας ότι «μπορεί να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα» και ζήτησε από τους συλλόγους γονέων να «μιλήσουν με τα παιδιά».

Στο μεταξύ, σήμερα αυξήθηκαν οι καταλήψεις στα σχολεία των Ιωαννίνων.

«Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να λύσουμε προβλήματα. Τώρα όμως δίνουμε μία μάχη με τον αόρατο εχθρό ο οποίος είναι εντός των πυλών.

Πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και κυρίως να αποφύγουμε απώλειες ζωών», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Ας στείλει ο κ. Δήμαρχος κλιμάκια του ΕΟΔΥ και συνεργεία απολύμανσης στα υπό κατάληψη σχολεία. Από συμβουλές και διαπιστώσεις έχουμε χορτάσει ..
Δημήτρης
Τα υπο κατάληψη σχολεία μπορεί να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα, ενώ οι 25 μαθητές ανά τμήμα όχι... μάλιστα δήμαρχε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back