Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πρόσκρουσης του Mirage 2000-5

Εικόνα του άρθρου Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πρόσκρουσης του Mirage 2000-5
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2018, 23:22
ΕΛΛΑΔΑ

Σε βάθος 800 μέτρων εντοπίστηκε ο καταγραφέας πρόσκρουσης του Mirage 2000-5 που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου και κόστισε την ζωή του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο εντοπισμός έγινε από τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεχίζουν τις έρευνες  ώστε να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα ξεκινήσει η ανέλκυσή τους. 

Τα τμήματα του αεροπλάνου που θα ανελκυστούν μαζί με τον καταγραφέα πρόσκρουσης θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟ

Το τελευταίο αντίο, είπαν σήμερα το μεσημέρι, πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι που παραβρέθηκαν, στην εξόδιο ακολουθία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, στον 34χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου Mirage 2000-5.

 Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 2 το μεσημέρι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στρατιωτικής ηγεσίας, βουλευτών, και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας «άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back