ΚΟΣΜΟΣ

​Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

Εικόνα του άρθρου ​Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2016, 13:36
ΚΟΣΜΟΣ

Συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου εντοπίστηκαν σε «διάφορες τοποθεσίες», ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, που θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό ηχητικό σήμα εντοπισμού τους την 24η Ιουνίου.

Το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

Τα συντρίμμια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα θα παραδοθούν στα μέλη της υπό αιγυπτιακή ηγεσία επιτροπής έρευνας αφού ολοκληρωθούν οι «τυπικές διαδικασίες» από τους ιατροδικαστικούς που συγκεντρώνουν στοιχεία, σύμφωνα με την έρευνα.

Η επιτροπή έρευνας εξάλλου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα αυτό που είχαν ήδη ανακοινώσει οι αρχές της Ελλάδας, ότι το μοιραίο αεροσκάφος έκανε μια στροφή 90 μοιρών προς τα αριστερά και κατόπιν μια πλήρη αναστροφή 360 μοιρών προς τα δεξιά πριν συντριβεί.

Η υπόθεση ότι το Αίρμπας κατέπεσε λόγω επίθεσης, που είχαν αρχικά διατυπώσει οι αρχές της Αιγύπτου, μοιάζει να υποχωρεί και να κερδίζει έδαφος η εκδοχή της τεχνικής βλάβης: αυτόματα σήματα κινδύνου εκπέμφθηκαν από το αεροσκάφος δύο λεπτά πριν συντριβεί, υποδεικνύοντας την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο αλλά και μια βλάβη του υπολογιστή που διαχειρίζεται τις εντολές των δύο πιλότων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back