Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκαν οκτώ εκρηκτικοί φάκελοι

Εικόνα του άρθρου Εντοπίστηκαν οκτώ εκρηκτικοί φάκελοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2017, 11:23
ΕΛΛΑΔΑ

Οκτώ εκρηκτικοί φάκελοι, ίδιοι με τους δύο που εστάλησαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποδέκτες φέρονται να είναι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Αποστολείς αυτή τη φορά δεν ήταν εν ενεργεία πολιτικοί, όπως στα άλλα δύο τρομοπακέτα σε Βερολίνο και Παρίσι που φέρονται ως αποστολείς τα στελέχη της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης και Βασ. Κικίλιας, αλλά πανεπιστημιακοί. Μεταξύ άλλων, οι δράστες χρησιμοποίησαν και το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που έχει αναλάβει την έρευνα.

Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back