Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 20-02-2017, 16:32
ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω Facebook απάντησε ο Έντι Ράμα στις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι έχει μετατρέψει την Αλβανία σε τεράστια φυτεία κάνναβης που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη και ότι με τα παράνομα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη και καμία ανησυχία που να εκφράζεται από τον ΟΑΣΕ, ο οποίος είναι ο κριτής των εκλογών, ότι οι εκλογές αυτές κινδυνεύουν», δήλωσε ο Έντι Ράμα. 

Προσέθεσε δε ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση των εκλογών», κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας στην Αλβανία την οποία -όπως είπε- επισημαίνουν όλα τα πορίσματα τον διεθνών οργανισμών τα τελευταία 25 χρόνια, μετά την πτώση του καθεστώτος των Εμβέρ Χότζα και Ραμίζ Αλία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγόρησε επίσης τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι διαμαρτύρονται για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και της εκκαθάρισης του πολιτικού συστήματος.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 18 Ιουνίου.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα