ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντατικές διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Εντατικές διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2017, 13:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο γύρο συνομιλιών ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ορόσημο για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, παραμένει το άτυπο Eurogroup της επόμενης Παρασκευής 7 Απριλίου στη Μάλτα.

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Τη συζήτηση θα ανοίξει με την τοποθέτηση του ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν, ενώ το Συμβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την προεδρία της Μάλτας.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Από την πλευρά της η Κομισιόν έχει στείλει πολλαπλά μηνύματα στην ελληνική πλευρά ότι σε περίπτωση αποτυχίας κατάληξης σε τεχνική συμφωνία πριν την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου), η ολοκλήρωση συνολικής συμφωνίας καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά θα βρεθούν εκ νέου στην ατζέντα. Ο χρόνος και ο τρόπος περικοπών της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις αποτελεί βασικό αγκάθι στις συνομιλίες, με το ΔΝΤ να έχει παράλληλα επαναφέρει στη συζήτηση ζητήματα που αφορούν στις ομαδικές απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back