Oikonomou pisoi

Ενότητα-Συσπείρωση κατά ΔΑΣ για τα ωράρια

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2022, 15:29

Η Ενότητα-Συσπείρωση στο σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία στον σύλλογο, η ΔΑΣ και λέει ότι η απάντηση της προέδρου ήταν «κατάπτυστη, διανθισμένη από ειρωνικά, απαξιωτικά σχόλια» σε πρωτοβουλία για συνάντηση με τις αρχές του Δήμου Ιωαννιτών, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, για το θέμα ρεπό-υπερωριών.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, η παράταξη αναφέρει ότι «δεν πιστεύαμε ότι οι 3 επόπτες που είναι στη νυχτερινή βάρδια, υποψήφιοι με τη ΔΑΣ ΟΤΑ κι ο ένας μέλος του Δ.Σ. θα συμπεριφερόταν κατ’ αυτόν τον τρόπο στους εργαζόμενους και μαζί με την προϊσταμένη να δίνουν άλλοθι στη δημοτική αρχή, που κι αυτή έχει μετακινήσει εργαζόμενους κατά το δοκούν. Τώρα, η Δημοτική Αρχή ζήτησε να παραμείνουν στη βάρδια, λόγω του ότι έχουν μικρά παιδιά».

Επίσης, τονίζει ότι «τέτοιες συμπεριφορές  ξεφεύγουν από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία και πρακτική. Φέρνουν ακέραια την ευθύνη οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ και η προϊσταμένη, με την Δημοτική Αρχή να νίπτει τας χείρας και να χαίρεται για το δρόμο που της ανοίγουν για παραπέρα μετακινήσεις και τιμωρίες» και προσθέτει ότι «ο ηγετικός πυρήνας της ΔΑΚΕ που τους στήριξε και σε αυτές τις εκλογές στο σύλλογο, έκανε καλή δουλειά στη μετάγγιση της συνδικαλιστικής πολιτικής και φυσικά αυτές οι πρακτικές, είναι βολικές για τις δημοτικές αρχές».

Καλεί τέλος τη ΔΑΣ ΟΤΑ «που έχει την ευθύνη του προεδρείου του συλλόγου να ανασκουμπωθεί, να αφήσει τη μέχρι τώρα πολιτική της απαξίωσης του συλλόγου. Να αφήσει τις μικρότητες και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, ώστε συλλογικά, όλοι μαζί, με τους εργαζόμενους να παρέμβουμε για την επίλυσή τους» και ζητάει να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος από την νυχτερινή βάρδια, όπως αποφασίστηκε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back