πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: Τα δημοτικά τέλη και οι καφέδες

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Τα δημοτικά τέλη και οι καφέδες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2019, 15:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα καυστική είναι η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα για τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου εγκρίθηκαν τα δημοτικά τέλη για το 2020.

Καταρχήν, η παράταξη, σε ανακοίνωσή της στην οποία βάζει τον τίτλο «Στην  υγειά σας κ. Δήμαρχε» καταγγέλλει τη μη αποδοχή της εναλλακτικής της πρότασης «με έωλα επιχειρήματα» και αναφέρει ότι παρέμεινε στον διάλογο (και απέσυρε το αίτημά της για αναβολή της συνεδρίασης) μετά τη δέσμευση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ για σύνθεση προτάσεων και απόψεων.

«Ο κ. Δήμαρχος όμως αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού ούτε καν σκέφτηκε να ενσωματώσει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Αρκέστηκε να ικανοποιήσει εν μέρει αυτές της κ. Καλογιάννη με σαφή σκοπό να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που οδήγησε σε υπερψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή ότι είναι «αλλεργική στις διαφορετικές προτάσεις ειδικά αν προέρχονται από κάποια δική μας πρόταση».

Στη συνέχεια δίνει έμφαση στην απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων κατά 10 λεπτά το τ.μ. Μια απόφαση που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 8-10 ευρώ για κάθε νοικοκυριό, ενώ την ίδια ώρα, όπως υπογραμμίζει εκ νέου, αφαιρεί 350.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.

Και σε αυτό το σημείο, με αρκετά καυστικό τρόπο, ευχαριστεί τον δήμαρχο για «τη ‘μείωση’ των ανταποδοτικά τέλη». «Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε απ’ αυτή, θα πιούμε τέσσερις με πέντε καφέδες όλη τη χρονιά. Στην υγεία σας κύριε Δήμαρχε!» καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3