ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: Η βιοποικιλότητα, οι πόροι και η «προίκα»

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: Η βιοποικιλότητα, οι πόροι και η «προίκα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2021, 15:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ευκαιρία για τον Δήμο Ιωαννιτών να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις που αφορούν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας, εντοπίζει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η παράταξη εκτιμά ότι ο Δήμος μπορεί να αξιοποιήσει το Πλαίσιο Δράσης Προτεραιότητας της χώρας για την περίοδο 2021-2027 που προβλέπει συνολική χρηματοδότηση 1δις ευρώ για το δίκτυο Natura 2000 στην Ελλάδα αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν δράσεις 100 εκατ. ευρώ για δίκτυο μονοπατιών σε προστατευόμενες περιοχές, δημιουργία υποδομών (π.χ. μουσείο φυσικής ιστορίας) και συστήματα παρακολούθησης και φύλαξης προστατευόμενων περιοχών.  

Καλεί λοιπόν τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων «να επιδείξει αντανακλαστικά στη μελέτη και στην ωρίμανση των προτάσεων που θα υποβληθούν» και προσθέτει ότι η ίδια έχει αφήσει «’προίκα’ μελέτες που θα μπορούσαν να ωριμάσουν και να υποβληθούν ως προτάσεις για ένταξη σε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Παράλληλα, η «Ενότητα Πολιτών» δηλώνει παρούσα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία πάρει η δημοτική αρχή για τη διεκδίκηση πόρων για τη βιοποικιλότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back