ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Δημοκρατία α λα καρτ»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Δημοκρατία α λα καρτ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2022, 13:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για μια «συνεδρίαση-παρωδία», για «φίμωση της αντιπολίτευσης» και για «δημοκρατία α αλα καρτ» κάνει λόγο σε σημερινή της ανακοίνωση η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Η παράταξη του κ. Μπέγκα αποχώρησε στην αρχή της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, όπου συζητήθηκε το θέμα των σχολικών καθαριστριών.

«Η δημοτική αρχή αυτοευτελίζεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αν συζητηθεί ένα θέμα ημερήσιας διάταξης πριν τη διαδικασία της προ ημερησίας συζήτησης σημαίνει ότι η τελευταία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το δήμαρχο, αν η διαδικασία προ ημερησίας διάταξης μετατεθεί για το τέλος της συνεδρίασης δεν παραβιάζει τον κανονισμό. Τελικά τι ισχύει; Τίποτα από τα παραπάνω. Δημοκρατία α λα καρτ» τονίζει. Προσθέτει δε ότι η δημοτική αρχή αποπειράται να φιμώσει την αντιπολίτευση και κατηγορεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι καταργεί το προεδρείο.

Η «Ενότητα Πολιτών», με την ανακοίνωσή της, παίρνει σαφή θέση στο θέμα των σχολικών καθαριστριών.

Ζητά την επαναπρόσληψη όλων των σχολικών καθαριστριών, την άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τη συμπερίληψη των κονδυλίων μισθοδοσίας και την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση για πρόσθετη χρηματοδότηση συνοδεία απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ) για τη διεκδίκηση πόρων.

Τέλος, η παράταξη απαντά και στο επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι επί των ημερών της έγιναν και γίνονται περισσότερες προσλήψεις σχολικών καθαριστριών σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Η «Ενότητα Πολιτών» αναφέρει ότι το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει. «Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν» επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back