Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενότητα Πολιτών: «Αδιακρίτως υπερωρίες σε όλους στη ΔΕΥΑΙ»

Εικόνα του άρθρου Ενότητα Πολιτών: «Αδιακρίτως υπερωρίες σε όλους στη ΔΕΥΑΙ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για «χάιδεμα αυτιών» και για «επιβάρυνση του προϋπολογισμού της επιχείρησης» κατηγορεί η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ και τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που προέρχονται από τη δημοτική αρχή, συναίνεσαν στην οριζόντια χορήγηση υπερωριών στο σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πριν από δύο μήνες το θέμα είχε αποσυρθεί και επανήλθε στη χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου «με διάφορες μεθοδεύσεις».

Η παράταξη του κ. Μπέγκα συναίνεσε στην καθιέρωση της 24ωρης λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες, «μια δίκαιη απόφαση που αποκαθιστά μια αδικία στον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων στον βιολογικό, το αντλιοστάσιο της Κρύας και το υπόλοιπο εργατοτεχνικό προσωπικό». Ωστόσο διαφώνησε με τη «σαφή πολιτική απόφαση» της δημοτικής αρχής να δοθούν «αδιακρίτως υπερωρίες ακόμα και στους διοικητικούς υπαλλήλους» όπως υπογραμμίζεται.

Ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Γιωτίτσας, κατήγγειλε την απόφαση αυτή, την καταψήφισε και δήλωσε υπέρ της αναγνώρισης υπερωριών μόνο για το εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης «που πραγματικά δουλεύουν πολλές φορές εκτός ωραρίων».

«Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ενώ διαμαρτύρεται και ζητά κρατική παρέμβαση για την αύξηση της τιμής του ρεύματος η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας, αποδεικνύει και με αυτή της την απόφαση ότι σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τους υψηλούς λογαριασμούς του νερού, αντί να εργαστεί στην κατεύθυνση ανακούφισής τους, κοιτάζει πώς θα χαϊδέψει αυτιά, φορτώνοντας αχρείαστα βάρη στα ταμεία της» αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Λόγω κοβιντ υπό - λειτουργούσε η υπηρεσία... Τωρα θα πληρώνονται και υπερωρίες για δουλειά οκτάωρου;! (και με άθλια εξυπηρέτηση)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back