ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ενότητα Πολιτών»: «Η αυτού εξοχότης κ. Ελισάφ»

Εικόνα του άρθρου «Ενότητα Πολιτών»: «Η αυτού εξοχότης κ. Ελισάφ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2020, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η… προτροπή του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ στην αντιπολίτευση «να βουλώσει το στόμα» προκαλεί την έντονη αντίδραση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Ελισάφ, αναφερόμενος στο πολεοδομικό θέμα της Δροσιάς, Πεντέλης και των γύρω περιοχών, είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV (διαβάστε εδώ): «…Εγώ είπα αυτό που έπρεπε να πω. Επειδή δεν έπρεπε να σύρουμε όλη την πόλη στα δικαστήρια βρήκαμε μια φόρμουλα. Αντ’ αυτού -αντί να βουλώσουν το στόμα-, για να τα πω τα πράγματα με το όνομά.. τους. Σε αυτή την περίπτωση βουλώνεις το στόμα…».

Για την παράταξη του κ. Μπέγκα, αυτή η τοποθέτηση του κ. Ελισάφ αναδεικνύει «τον αληθινό χαρακτήρα του δημάρχου». «Αλαζονεία, αυταρχικότητα, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη και αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες» τονίζει.

Η παράταξη δεν αναγνωρίζει κάποιο ελαφρυντικό, ούτε αποδίδει την τοποθέτησή του σε κάποιο λεκτικό ολίσθημα. Ως τελευταίο παρόμοιο παράδειγμα φέρνει την τοποθέτηση του δημάρχου περί «λούφας» των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που προκάλεσε την αντίδραση της Συγκλήτου.

«Οι προσταγές του και το κούνημα του δαχτύλου προς την αντιπολίτευση μόνο ως απολυταρχικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι αντιδράσεις του όταν ‘στριμώχνεται’ πολιτικά από δικά του προσωπικά λάθη αρχίζουν και διακατέχονται από επικίνδυνες για τη δημοκρατία αντιλήψεις. Ας καταλάβει καλά ο κ. Ελισάφ ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι ‘να το βουλώνει’, αλλά να ασκεί κριτική και να ελέγχει τη δημοτική αρχή» υπογραμμίζει η «Ενότητα Πολιτών».

Σε ό,τι αφορά την ουσία των δηλώσεών του, η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

«Ξεχνά άραγε ότι η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής που συγκάλεσε για το θέμα του οικοπέδου στο Σταυράκι έγινε για να αποτινάξει από πάνω του το πολιτικό κόστος μιας δικαστικής διαμάχης με 1.000 και πλέον συνδημότες μας; Ξεχνά ότι σε εκείνη τη συνάντηση ουσιαστικά ζήτησε από όλη την αντιπολίτευση να συναινέσουμε στην απόφαση που έλαβε ο ίδιος να κινηθεί δικαστικά εναντίων των συνδημοτών μας, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη έρευνα που τελικά οδήγησε τη νομική υπηρεσία του Δήμου στη διαπίστωση ότι οι συνδημότες μας δεν είναι καταπατητές κανενός ακινήτου του Δήμου; Ξεχνά ότι η εκπρόσωπος μας, Βούλα Τσίλη, συνέστησε υπομονή μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, αν κι ο ίδιος είχε προεξοφλήσει δημοσίως τη στάση του Δήμου, μόνο και μόνο για να αναιρέσει τον εαυτό του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο;» επισημαίνει.

Την ίδια ώρα, η «Ενότητα Πολιτών» προ(σ)καλεί τον κ. Ελισάφ, από τη στιγμή που ο τελευταίος διατείνεται ότι «τα λέει έξω από τα δόντια», όπως επισημαίνει, να πει ποιες ακριβώς εταιρίες εμπόδιζαν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού καταθέτοντας ενστάσεις τις οποίες απέσυραν την ημέρα της εκδίκασής τους, μόνο και μόνο για να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία. Τον «παρακινεί» μάλιστα να κοιτάξει για να βρει τους υπεύθυνους εντός της δημοτικής αρχής.

Τέλος, η «Ενότητα Πολιτών», αφού αποδίδει στον κ. Ελισάφ τον χαρακτηρισμό της «αυτού εξοχότητας», δίνει μια συμβουλή στον δήμαρχο: «Μιλήστε λιγότερο και δουλέψτε περισσότερο. Σταματήστε να κατηγορείτε για τα πάντα την αντιπολίτευση. Δεν πείθετε κανέναν».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back