Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενίσχυση των επιχειρήσεων; Παράταση στην παράταση

Εικόνα του άρθρου Ενίσχυση των επιχειρήσεων; Παράταση στην παράταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2020, 16:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια παράταση παίρνει το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19», που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με 45 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα την παράταση υποβολής των αιτήσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Είναι η τρίτη στη σειρά παράταση που δίνεται. Η αρχική προκήρυξη της δράσης είχε γίνει στις 15 Οκτωβρίου με τελική ημερομηνία την 4η Νοεμβρίου. Μέσω του προγράμματος, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ένα ποσό από 2.000 έως 15.000 ευρώ το πολύ. Πρόκειται για μια στήριξη του κεφαλαίου κίνησης την οποία πολλές μικρές επιχειρήσεις την περιμένουν πώς και πώς για να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις (όσο αυτό γίνεται), όπως είναι οι ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές.

Εκ των πραγμάτων, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο. Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων είχε ζητήσει τον Νοέμβριο παράταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με την Περιφέρεια Ηπείρου να καταλήγει στις 4 Δεκεμβρίου. Και τώρα το πρόγραμμα πάει για τις 18 Δεκεμβρίου, με την έννοια της άμεσης στήριξης των επιχειρήσεων να χάνει τη σημασία της, σε σημαντικό βαθμό, εν μέσω δεύτερης καραντίνας και τραγικών συνεπειών και στην τοπική οικονομία.

Όσο για την αξιολόγηση των χιλιάδων αιτήσεων, αυτή έχει ένα χρονικό περιθώριο να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021…

Μένει να φανεί πόσες επιχειρήσεις από όσες έχουν κάνει αίτηση για άμεση ενίσχυση, θα καταφέρουν να μείνουν όρθιες.

Διαβάστε 

Όσο πιο αργά, τόσο χειρότερα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back