ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενημέρωση ηλικιωμένων-πρόληψη της απάτης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2016, 22:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενημερωτική διάλεξη έγινε το πρωί της Τρίτης στο 2ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων, με θέμα την αποφυγή θυματοποίησης ευπαθών ομάδων πολιτών από απάτες.

Με αναλυτικό τρόπο παρουσιάστηκε η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων, που αφορά τόσο σε τηλεφωνικές απάτες, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα και για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος καθώς η συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτης έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας και γι αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση ή για κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που δεν γνωρίζουν.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα « Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές » καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σώματος σε Facebook και Twitter παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών - διαρρήξεων και των απατών.

Εξιχνίαση διαρρήξεων από εξοχικές κατοικίες στα Ριζά Πρέβεζας

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από εξοχικές κατοικίες,  που διαπράχθηκαν στα Ριζά Πρέβεζας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου Έλληνα.

Συγκεκριμένα, ένας 82χρονος Έλληνας κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21 Μαρτίου 2016, άγνωστος δράστης, αφού διέρρηξε δύο εξοχικές κατοικίες, ιδιοκτησίας του, που βρίσκονται στα Ριζά Πρέβεζας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και εργαλεία.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τις κλοπές διέπραξε ο 18χρονος. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back