Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση σε τέσσερα σχολεία

Εικόνα του άρθρου Ενεργειακή αναβάθμιση σε τέσσερα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2020, 01:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη δημοπράτηση έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Ζίτσας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 930.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις στα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας. 

Κατά περίπτωση, οι εργασίες αφορούν αντικατάσταση των υαλοστασίων και των κουφωμάτων, θερμομόνωση, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων LED, αντικατάσταση λεβήτων και εγκατάσταση ειδικών αυτοματισμών για τα συστήματα θέρμανσης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και εγκατάσταση αντλιών θερμότητας στο γυμναστήριο-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας. «Η δημοτική αρχή αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ότι η σχολική κοινότητα και οι υποδομές που τη στεγάζουν, αποτελούν πρώτιστο μέλημα μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Παράλληλα, ο Δήμος κάνει γνωστό ότι στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε έργο τοποθέτησης νέων στεγάστρων σε στάσεις, με προϋπολογισμό 24.000 ευρώ. Τα νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν σε στάσεις που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία σε Βουνοπλαγιά, Ροδοτόπι, Ελεούσα, Άγιο Ιωάννη, Κληματιά και Ζίτσα.

Ο Δήμος Ζίτσας υπενθυμίζει ότι την τελευταία τριετία έχουν τοποθετηθεί οκτώ νέα στέγαστρα αναμονής σε αντίστοιχες στάσεις λεωφορείων, που έχουν χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου και από χορηγίες επιχειρήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back