Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας Xιού Λώρι για κάθε εποχή

Εικόνα του άρθρου Ένας Xιού Λώρι για κάθε εποχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2017, 02:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο τύπος που έγινε γνωστός ως στριμμένος σκοταδόψυχος σούπερ γιατρός, ο Χιού Λώρι, είναι ένας από τους, ας πούμε δέκα, καλύτερους ηθοποιούς της ηλικίας του, στον κόσμο. Γιατί; Εκτός των άλλων, γιατί μπορεί να ξαναπαίξει ιατρικό ρόλο τώρα, μια πενταετία μετά το τελευταίο επεισόδιο του House MD και να μην κατηγορηθεί ότι κάνει αρπαχτή.

Το «Chance» είναι η νέα σειρά στην οποία ο κύριος Λώρι βγάζει από το συρτάρι το πτυχίο Ιατρικής. Γυρισμένη για το συνδρομητικό Hulu, η σειρά έρχεται από τους παραγωγούς μιας σειράς επιτυχημένων sitcoms, όπως π.χ. το Desperate Housewives. Ο Λώρι είναι ένας ψυχίατρος που μπλέκει σε δύσκολες φάσεις, με δύσκολους ασθενείς, που δυσκολεύουν την ήδη δύσκολη ζωή του.

Το «ζουμί» της σειράς, είναι οι χαρακτήρες της. Ο Λώρι αυτή τη φορά μοιάζει περισσότερο χαμένος, παρά σατανική τζάνκι ιδιοφυία με διδακτορικό. Έχει όμως άξιους συμπαραστάτες, όπως π.χ. τον Ίθαν Σάπλι, τον υπερτεράστιο (κυριολεκτικά…) Ράντι Χίκι από το τρομερό My name is Earl, που ακόμα μαζεύουμε υπογραφές για να ξαναρχίσει.

Παράξενοι άνθρωποι, σε παράξενη φάση της ζωής τους, συστήνουν ένα ενδιαφέρον σήριαλ, που ήδη συμπλήρωσε τον πρώτο του κύκλο και πάει για το δεύτερο.

Ο δε Λώρι, ήδη βραβεύτηκε φέτος για έναν άλλο καταπληκτικό του ρόλο, στη μίνι σειρά Night Manager. Ο Άγγλος που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό από το… Seven X (που το θυμήθηκες αυτό τώρα;), το αθηναϊκό κανάλι που μια εποχή ήδη βίντατζ έπαιζε τη «Μαύρη οχιά», είναι μια αξιοπρόσεκτη φυσιογνωμία: κάμποσα πτυχία από το Ίτον και το Κέμπριτζ, ένα δίσκο στο ενεργητικό του (είναι πολυοργανίστας, όταν το βλέπετε να παίζει κάποιο μουσικό όργανο στις σειρές που εμφανίζεται, παίζει ΟΝΤΩΣ ο ίδιος), καθώς και δύο βιβλία, ένα εκ των οποίων υπό έκδοση.

Καθόλου άσχημα, κύριε Λώρι. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back