ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένας τυφώνας που σαρώνει Ιαπωνία και… Twitter

Εικόνα του άρθρου Ένας τυφώνας που σαρώνει Ιαπωνία και… Twitter
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2016, 21:38
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία που ετοιμάζονται να δεχθούν το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Malakas, που σταδιακά δυναμώνει κι εκτιμάται ότι θα αναβαθμιστεί σε τυφώνα. 

Η έλευση του τυφώνα, που επιστρέφει μετά από έξι χρόνια απουσίας, έχει προκαλέσει πανικό σε Ιάπωνες και Φιλιππινέζους, ενώ σε επαγρύπνιση βρίσκονται και οι αμερικανικές αρχές στον Ειρηνικό.


Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων, η τροπική καταιγίδα Malakas θα έχει πάρει τη μορφή τυφώνα ως την Πέμπτη, οπότε κι εκτιμάται ότι θα σαρώσει την Ιαπωνία με θυελλώδεις ανέμους, που θα φτάνουν ακόμη και τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, βροχή και καταιγίδες.

Πριν χτυπήσει ωστόσο τις ασιατικές ακτές ο Malakas χτύπησε το ελληνικό Twitter που δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ονομασία του τυφώνα.

Η λέξη «μαλάκας» στα Φιλιππινέζικα σημαίνει «δυνατός», «ισχυρός». Και οι Φιλιππινέζοι ονόμασαν έτσι τον τυφώνα που σαρώνει Ιαπωνία και Φιλιππίνες. Όμως μόλις έγινε γνωστό το όνομα του τυφώνα και στην Ελλάδα, το twitter πήρε φωτιά. Το hashtag #malakas έγινε πρώτο trend στο twitter και άρχισαν τα… ωραία.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3