πλαισιο πισω Λυκ πίσω

Ένας σύμμαχος από τη Φρανκφούρτη…

Εικόνα του άρθρου Ένας σύμμαχος από τη Φρανκφούρτη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2024, 22:05

Ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να κρατήσει στο προσκήνιο την επιθυμία του (όπως κι άλλων φορέων) να υπάρξει κάποια μέρα μια απευθείας αεροπορική σύνδεση της Γερμανίας με τα Γιάννενα. Κάποια μέρα…

Έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια από τότε που η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών έβαλαν στο πλάνο τους αυτή την πιθανότητα με αφορμή την πιο δυναμική παρουσία γερμανικών εταιριών τεχνολογίας στην πόλη, και δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Οι low cost αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν επιδείξει κάποιο ενδιαφέρον, ενώ και ο ΕΟΤ, παρά τις κατά καιρούς γενικόλογες υποσχέσεις, δεν έχει δραστηριοποιηθεί.

Ο σύμμαχος από τη Γερμανία που στηρίζει εδώ και χρόνια το αίτημα των τοπικών φορέων είναι ο δήμαρχος του Schwerte Δημήτρης Αξούργος ο οποίος κατάγεται από τα Γιάννενα. Στη λίστα των υποστηρικτών, έρχεται να προστεθεί ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης, της πόλης που αποτελεί το οικονομικό κέντρο της Γερμανίας.

Ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης Mike Josef, η σύζυγος του οποίου κατάγεται από τα μέρη μας, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, επισκέπτεται κάθε χρόνο τα Γιάννενα και «φέτος ζήτησε μια συνάντηση γνωριμίας με τον δήμαρχο Ιωαννίνων». Ο κ. Josef, με καταγωγή από τη Συρία, εκλέχτηκε δήμαρχος της Φρανκφούρτης τον Μάρτιο του 2023.

Σήμερα λοιπόν είχε συνάντηση, στα Γιάννενα, με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Στέφανο Ζέρβα. «Ο Δήμος μας σήμερα κέρδισε ένα πολύ σημαντικό σύμμαχο που ηγείται σε ένα πολύ μεγάλο Δήμο της Γερμανίας, στις προσπάθειες που κάνει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία» δήλωσε ο κ. Μπέγκας. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Josef δήλωσε έτοιμος να συνδράμει με τις δυνάμεις του προς αυτή την κατεύθυνση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back