ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια

Εικόνα του άρθρου Ένας συμβουλευτικός σταθμός για την άνοια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2017, 13:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην ίδρυση συμβουλευτικών σταθμών για  την άνοια προχωρούν πολλές πόλεις στη χώρα, οι οποίες ανήκουν στο διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων. Στα Γιάννενα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δημιουργία και τη λειτουργία αυτής της κοινωνικής δομής που αφορά την πρόληψη σε θέματα άνοιας.

Αυτή την περίοδο, εκπαιδεύει προσωπικό του το οποίο θα διαχειριστεί τον συμβουλευτικό σταθμό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί πού θα στεγαστεί ο σταθμός.

Με τη λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής θα προσφέρονται συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως: Πρόληψη μέσα από ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης σε ηλικιωμένους χωρίς προβλήματα μνήμης και ενημερωτικές ομιλίες στην κοινότητα, έγκαιρη διάγνωση με αξιολόγηση νοητικών λειτουργιών, υποστήριξη ανθρώπων με προβλήματα μνήμης άνω των 60 ετών με πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχοεκπαίδευση και υποστήριξη συγγενών και λοιπών φροντιστών, καθώς και δράσεις διασύνδεσης στην κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back