ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΟΚΠΑΠΑ: «στόχος μας, μια φιλική κοινότητα για την άνοια»

Εικόνα του άρθρου ΟΚΠΑΠΑ: «στόχος μας, μια φιλική κοινότητα για την άνοια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2021, 18:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο σταθμός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer.

Ο ΟΚΠΑΠΑ, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, αναφέρει ότι αυτόν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας έχουν απευθυνθεί τηλεφωνικά για πληροφορίες 212 πολίτες, ενώ έχουν αξιολογηθεί 115. Ταυτόχρονα έχει πραγματοποιηθεί και η παραπομπή των ατόμων που χρήζουν καθοδήγησης αλλά και των συνοδών τους για συνεδρίες σε ψυχολόγο.

«Ο Συμβουλευτικός Σταθμός είναι μια κοινωνική δομή που παρέχει στα ηλικιωμένα άτομα, πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα ώστε να νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους, προσφέρει υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους, ενημερώνει το κοινό σχετικά με την πρόληψη της άνοιας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται δε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ έχει έρθει σε επαφή με τη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ, στο άμεσο πρόγραμμά του, είναι η ίδρυση Κέντρου Ημέρας των Ατόμων με Άνοια.

«Στόχος του ΟΚΠΑΠΑ είναι η συνεργασία και με άλλους φορείς ώστε να δημιουργηθεί στο Δήμο μας μια φιλική κοινότητα για την άνοια» τονίζεται.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί κάθε Τρίτη 09:00-13:00 στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών (Α. Ζίννη 12, κοντά στο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού είναι 2651023239 και 2651054266.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back