Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένας πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος μέσω «ΦιλόΔημου»

Εικόνα του άρθρου Ένας πολυδύναμος πολιτιστικός χώρος μέσω «ΦιλόΔημου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2019, 19:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας για μετατροπή κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,35 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 3,1 εκατ. ευρώ αποτελούν χρηματοδότηση του «ΦιλόΔημου» και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το κτίριο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Κύπρου. H συνολική έκταση του δημοτικού ακινήτου στο οποίο ανεγέρθηκε το τριώροφο κτιριακό συγκρότημα ανέρχεται σε 7 στρέμματα και χωροθετείται εντός των ορίων του παλιού εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν τη διαμόρφωση του αμφιθεάτρου, συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου,  και υπόλοιπων υποστηρικτικών χώρων, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, την υγρομόνωση και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με παράλληλη δημιουργία μιας μικρής πλατείας. «Η ένταξη ενός πολυπόθητου έργου για χρηματοδότηση αποδεικνύει περίτρανα πως ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε με υπευθυνότητα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έτσι ώστε να υλοποιούμε το φιλοπρόοδο πρόγραμμά μας. Με στόχο τη δημιουργία διαύλων  επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, ατομικής και ομαδικής έκφρασης, δημιουργούμε τις κατάλληλες  προϋποθέσεις προαγωγής του πολιτισμού, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις και  για την ενδυνάμωση του συνεδριακού τουρισμού στον Δήμο Ηγουμενίτσας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back