ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα γιορταστούν οι Απόκριες στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πώς θα γιορταστούν οι Απόκριες στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2024, 23:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών γιορτάζει τις Απόκριες με τζαμάλες, καρναβάλι, γαϊτανάκια και λοιπά. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 20:00, στην οδό Καλλάρη στην πόλη, θα γίνει η έναρξη του Καρναβαλιού Κατσικά με ένα πάρτι –μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά με τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννενα».

Την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου, στις 12:00, στα Λιθαρίτσια, πολιτιστικοί σύλλογοι, και όχι μόνο, θα χορέψουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και θα παρουσιάσουν δρώμενα της Αποκριάς. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ιωαννιτών.

Θα συμμετέχουν: Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών "Η Πίνδος", Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων-Άμμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, Πολιτιστικός Σύλλογος Κιάφας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσμηράς, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μπάφρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοτοπίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο», Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων, Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών, Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.

Tην Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 20:00, στον πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου, δίπλα στην Περιφέρεια Ηπείρου, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ρυθμούς λάτιν. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Γεωργάνος.

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στον Κατσικά, που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος.

Την ίδια μέρα, από νωρίς το απόγευμα σε όλες τις συνοικίες της πόλης, θα ανάψουν οι παραδοσιακές τζαμάλες. Ο Δήμος προσφέρει σε όλους τους συλλόγους κρασί και ξύλα. Αργά το βράδυ θα υπάρχει και παραδοσιακή φασολάδα. Φέτος, σε όλο το λεκανοπέδιο του Δήμου Ιωαννιτών θα ανάψουν 72 τζαμάλες.

Επίσης, στις 16:00, θα γίνει καρναβάλι στους Λογγάδες με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λογγάδων και της Κοινότητας Λογγάδων,

Τα Κούλουμα, 18 Μαρτίου, θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Ο Δήμος Ιωαννιτών, από τις 12 το μεσημέρι, θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσί και άφθονο κρασί.


* Φωτό αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back