ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας παραγωγικός χρόνος για τη Δωδώνη Κύπρου

Εικόνα του άρθρου Ένας παραγωγικός χρόνος για τη Δωδώνη Κύπρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2017, 17:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη γιορτάζει τον πρώτο χρόνο παρουσίας της στην Κύπρο.

Τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στην Κύπρο έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου, πέρυσι, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας χαλουμιού και αναρής στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο εργοστάσιο της Κύπρου, παράγει 9 ξεχωριστούς κωδικούς προϊόντων αυθεντικών κυπριακών τυριών, οι οποίοι διατίθενται τόσο στην κυπριακή αγορά όσο και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής, της Σκανδιναβίας και της Μέσης Ανατολής. 

Όπως τονίζει «τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το εργοστάσιο της Κύπρου επεξεργάστηκε περισσότερους από 12.000 τόνους φρέσκο κυπριακό γάλα, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του, αναμένεται να παρέχει 100 θέσεις εργασίας».

Ο κ. Πανίκος Χατζηκώστας, διευθύνων σύμβουλος της Δωδώνης Κύπρου δήλωσε σχετικά: «Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους εμάς στην οικογένεια της Δωδώνης, καθώς συμπληρώνουμε ένα χρόνο δυναμικής παρουσίας στην Κυπριακή αγορά με την αποδοχή των καταναλωτών να μας ενθαρρύνει για τα επόμενα βήματα. Με κύριο μέλημα την καταχώρηση του κυπριακού χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back