Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένας νέος αθλητικός χώρος στον Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Ένας νέος αθλητικός χώρος στον Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2022, 19:41
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ένας αθλητικός χώρος δημιουργήθηκε στον Κατσικά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Together in sport.

Ο χώρος έγινε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, της ΜΕΤΑδρασης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ στην τηλεδιάσκεψη που έγινε μετείχε εκ μέρους της ΕΟΕ ο πρώτος αντιπρόεδρος Στυλιανός Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος κ. Ελισάφ δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος» για τη δημιουργία του χώρου, ευχαριστώντας τους συμπράττοντες, όπως επίσης και η κα Παππά.

Βασικός στόχος του προγράμματος «Together in Sport» είναι, μέσω του αθλητισμού, τα προσφυγόπουλα πρόσφυγες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα διάφορα σπορ και τις αξίες της ολυμπιακής παιδείας και να έρθουν κοντά με τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας.  

«Έτσι, με τη διάδοση αξιών όπως ο σεβασμός και το πνεύμα ομαδικότητας, ταυτόχρονα ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και μειώνονται οι επιφυλάξεις των τοπικών κοινωνιών απέναντι στα παιδιά

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση καθώς και την οργάνωση ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα (επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back