ΗΠΕΙΡΟΣ

Ένας κουμπαράς για την αρχαία Κασσώπη

Εικόνα του άρθρου Ένας κουμπαράς για την αρχαία Κασσώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2016, 01:29
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ογδόντα χιλιάδες ευρώ επιδιώκουν να συγκεντρώσουν η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το σωματείο «Διάζωμα» μέχρι τέλη του χρόνου, προκειμένου να επενδυθούν στη μελέτη για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, μπορεί να «ξεκλειδωθεί» η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Η συγκέντρωση των χρημάτων γίνεται με τη μέθοδο του crowdfunding, με τους φορείς να απευθύνονται στον κάθε πολίτη ξεχωριστά. «Οι 80 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για το ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης για την Κασσώπη θα ήταν ιδανικό να μαζεύονταν  με το να διέθετε κάθε συμπολίτης μας 2 ευρώ, παρά να βρεθούν από έναν χορηγό, για παράδειγμα» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που έγινε στην Πρέβεζα την Τετάρτη από την Περιφερειακή Ενότητα, το «Διάζωμα» και την Εθνική Τράπεζα, η οποία διαχειρίζεται τον μηχανισμό της πλατφόρμας act4Greece (www.act4greece.gr/challenge/my-kassopi).

Στην εκδήλωση της Τετάρτης, παραβρέθηκε πολύς κόσμος όχι μόνο από την Πρέβεζα αλλά και από άλλους νομούς.

Ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος ζήτησε από όλους τους Ηπειρώτες να συμμετάσχουν στο εγχείρημα για τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

Ο κ. Ιωάννου, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ανάδειξη των σπουδαίων αλλά των όχι τόσο γνωστών αρχαιολογικών μας χώρων ήταν προτεραιότητά μου όχι ως μόνο από την αγάπη μου για τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και γιατί πίστευα και πιστεύω ότι οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για το παρόν του τόπου μας, να γίνουν πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, να ζωντανέψουν και να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας και εν τέλει, σε αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο και να δώσουν εισόδημα στους συμπολίτες μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back