Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γέμισε ο «κουμπαράς» για την Κασσώπη

Εικόνα του άρθρου Γέμισε ο «κουμπαράς» για την Κασσώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2016, 17:33
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τον δρόμο του crowdfunding και όχι της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών αποφάσισε να ακολουθήσει το σωματείο «Διάζωμα» για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Και μέσα σε λίγο καιρό πέτυχε τον στόχο του: Συγκέντρωσε από χορηγούς, εταιρίες και πολίτες, το ποσό των 80.000 ευρώ για τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου.

Η μελέτη αυτή, η οποία έχει ανατεθεί ήδη, ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης στην «πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», μεγάλος μέρος της οποίας χρηματοδοτείται από το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, προβλέπεται ένα κονδύλιο ύψους 2,4 εκατ. Ευρώ.

Το πρόγραμμα crowdfunding υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας «act4greece» της Εθνικής Τράπεζας. Για την προβολή της όλης δράσης «My Kassopi» επιστρατεύτηκαν και ηθοποιοί (Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Ορφανός και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης). Η διάρκεια της δράσης είχε καθοριστεί μέχρι τις 31.12.2016. Ωστόσο, ο «κουμπαράς» γέμισε δέκα μέρες νωρίτερα. Σε αυτό συνέβαλαν εταιρίες αλλά και απλοί πολίτες. Τα 50.000 από τα 80.000 ευρώ καλύφθηκαν από μεγάλες εταιρίες. Από 10.000 ευρώ έδωσαν οι εταιρίες «Αιγέας» (της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου), «Ελληνικά Πετρέλαια» και «Βίκος Α.Ε.» του Π. Σεπετά, ενώ 5.500 ευρώ έδωσε, όπως είχε ανακοινωθεί, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back