ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας Γύρος της Λίμνης με μύθους και θρύλους

Εικόνα του άρθρου Ένας Γύρος της Λίμνης με μύθους και θρύλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πρώτη γεύση από τον Γύρο της Λίμνης πήραν τα παιδιά που βρέθηκαν στη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη, στην παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Μία λίμνη… χίλιοι μύθοι». Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των αγώνων, η «εβδομάδα Γύρου Λίμνης» συνεχίστηκε με μύθους και θρύλους της λίμνης, στην εκδήλωση που διοργάνωση η Ζωσιμαία βιβλιοθήκη.

Ο μύθος της Νταμπάτοβας με τον Μπεϊλέρ Μπεή της Ρούμελης, ο  οποίος υποτίθεται πως πέρασε τη λίμνη παγωμένη και ίδρυσε το μοναστήρι της Παναγιάς επειδή σώθηκε, ο μύθος για το στοιχειό της αποξηραμένης λίμνης της Λαψίστας, η ιστορία του Αλή Πασά με τον σκλάβο του, επίσης στην περιοχή της Λαψίστας, καθώς και ο μύθος της βάβως στο νησί, που είναι η εξέλιξη στην τοπική παράδοση του μύθου του Νάρκισσου και της Ηχούς.

Τη δράση σχεδίασε και υλοποίησε το τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

«Ο Γύρος Λίμνης έχει εξελιχθεί σε έναν μεγάλο θεσμό, που προβάλλει την πόλη όχι μόνο από αθλητικής πλευράς, αλλά και πολιτιστικής. Και εμείς, ως πολιτιστικός φορέας, έχουμε υποχρέωση και είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε τα παιδιά, που κάθε χρόνο είναι και περισσότερα», ανέφερε η  προϊστάμενη διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Βαΐα Οικονομίδου.

Τη δράση παρακολούθησε και η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Γύρου Λίμνης Αγνή Δρίμτζια, η οποία ευχαρίστησε την κα Οικονομίδου και τους εργαζόμενους-ες της βιβλιοθήκης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στο μεταξύ, στο… καθαυτό «δρομικό πρόγραμμα», προστίθεται άλλος ένας αγώνας: το Family run.

Φέτος, ο Γύρος Λίμνης αποφάσισε να διοργανώσει, αντί για τους «Δρόμους του Νησιού», όπου μπορούσαν να τρέξουν γονείς με τα παιδιά τους, ένα ξεχωριστό αγώνα 1 χλμ χωρίς διαγωνιστικούς όρους.

Το Family Run θα διοργανωθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Η εκκίνηση, όπως και των υπολοίπων αγώνων, θα δοθεί από την πλατεία Μαβίλη.

O αγώνας απευθύνεται σε οικογένειες σε όλους τους πιθανούς συγγενικούς συνδυασμούς. Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής συνεχίζεται στο κέντρο εγγραφών, που βρίσκεται στην Αβέρωφ 3, έως το πρωί της Παρασκευής 21 /9, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφών και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα στην πλατεία Μαβίλη, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back