Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έναρξη με… άρση γαντιών στην ΚΕΔΕ

Εικόνα του άρθρου Έναρξη με… άρση γαντιών στην ΚΕΔΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2017, 13:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου μεταξύ άλλων και από νωρίς, τα… γάντια σηκώθηκαν. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης για παράδειγμα, στο χαιρετισμό του, απάντησε στις έμμεσες κατηγορίες του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με ευγενικό, όσο και έμμεσο επίσης τρόπο: «Εμείς δεν έχουμε παρκαρισμένους πόρους, ούτε ανεξέλεγκτα έσοδα στο παρελθόν από τους ΚΑΠ» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας επακριβώς στην ατάκα του κ. Πατούλη, μόλις την προηγούμενη μέρα. Ο κ. Καχριμάνης στην ομιλία του ισχυρίστηκε ότι η συνεργασία με τους Δήμους είναι άριστη και ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει «χωρίς διακρίσεις και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις για προνομιακή μεταχείριση Δήμων. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια είναι αυτή που διαθέτει το ειδικό προσωπικό και τις υπηρεσίες για την εκπόνηση μελετών και υποβολή τους για χρηματοδότηση, κάτι που οι μικρότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν. Αυτό που εννόησε, είναι ότι το αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεση ανάληψη της διαχείρισης των προγραμμάτων δεν είναι, επί του παρόντος τουλάχιστον, δυνατή.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ήταν σαφώς πιο κριτικός από τον κ. Καχριμάνη, λέγοντας ότι  «η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με σεβασμό τη μεταρρύθμιση» στην αυτοδιοίκηση και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την απλή αναλογική λέγοντας ότι «φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία».

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος ήταν σαφώς πιο συγκαταβατικός και "υπηρεσιακός" από άλλες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, όντας ο πιο "ενωτικός" μαζί με το μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο. Αυτός, έκανε έκκληση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδριου ΚΕΔΕ, που ξεκινάει στα Ιωάννινα σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back